Chard with green leaves and large yellow stalks that maintain their colour during cooking - suitable for cultivation in open fields. This variety was recovered by the Swiss Pro Specie Rara Foundation. It is cultivated at different times of year in various regions of Italy. The plants stand tall and upright. The green leaves are characterized by an oval-lanceolate shape with a bright yellow stalk. Cultivation can take place by direct sowing or by transplanting. The seed can be produced directly by farmers themselves.
Extinction risk of the variety: low
Harvest period: from September to March
Crop cycle: 3 - 4 months
Height 40/50 cm
Weight 350/800 gr
Medium / high uniformity
Bietola a foglie verdi e coste larghe di colore giallo brillante, che mantengono il colore durante la cottura. Idonea per la coltivazione in pieno campo.
Varietà recuperata dalla Fondazione svizzera Pro Specie Rara, viene coltivata in periodi diversi in varie regioni italiane. Le piante si presentano con portamento tendenzialmente eretto. Le foglie sono caratterizzate da un lembo ovale-lanceolato di un colore verde brillante con la costa gialla. La messa a coltura può avvenire per semina diretta o per trapianto. Il seme può essere è autoprodotto dagli stessi agricoltori.
Rischio estinzione della varietà: basso.
Epoca di raccolta: da settembre a marzo
Ciclo colturale: 3 – 4 mesi
Altezza 40/50 cm
Peso 350/800 gr
Uniformità media/alta