The “Papecchia” chili pepper is grown in the countryside of Gravina in Puglia and in various municipalities of Salento. The plant is about 50 cm tall and is productive on average. The fruits are small, round in shape, with an erect posture facing upwards. The fruit has a medium degree of spiciness.
Variety extinction risk: medium-high
Harvest period: from June to October
Crop cycle: 6 - 7 months
Height 2 / 2.5 cm
Weight 20/30 gr
Average uniformity
Il peperoncino “Papecchia” è coltivato in agro di Gravina di Puglia e in diversi comuni del Salento. La pianta è alta circa 50 cm ed è mediamente produttiva. I frutti sono piccoli di forma tondeggiante con portamento eretto rivolto verso l’alto. Il frutto presenta un grado di piccantezza medio.
Fonte: Nuovo Almanacco Biodiverso (Università degli studi di Bari Aldo Moro)
Rischio estinzione della varietà: medio alto
Epoca di raccolta: da giugno a ottobre
Ciclo colturale: 6 – 7 mesi
Altezza 2/2,5 cm
Peso 20/30 gr
Uniformità media